Utflykt till Travudden 27 februari 2023

Besök på Travudden

Måndag den 27 februari träffades ett 40-tal medlemmar från Aktiva Seniorer i Kramfors på Travudden i Skog. Det blev en strålande fin vinterdag, trots att det blåste lite på vissa ställen. Bertil Wiklund började med att hälsa alla välkomna, samt skickade ut deltagarna på en liten tipsrunda. Det var svåra frågor så ingen hade alla rätt, men några fick pris ändå. Framförallt lockade detta till en fin liten promenad på den fint plogade isbanan.

Sen plockade alla upp sin medhavda matsäck. Mackor och kaffe/te smakar väl aldrig så gott som ute i solen. Många samlades vid grillen där det framförallt grillades korv. En härlig stund med lunchfika och trevliga samtal. Doris Jonsson berättade mycket intressant om Skogs och även Travuddens historia. Vi fick höra om gamla boplatser, det stora mjölkkriget år 1930,  Skogs ”storhetstid” och allt som fanns där förr, och mycket mer, men även om Travudden och exempelvis om den enorma omsättning som gjordes på travet där år 1957. Travudden ägs idag av Skogs hembygdsförening och Skogs intresseförening.

Till sist tackade Bertil alla som kommit och deltagit, och ingen som var med ångrade att de tagit sig till Travudden i Skog denna strålande vinterdag.