Aktuellt

Resa till Ostriket 16-17 maj 2022

Efter att ha hämtat upp medlemmar i hela Ångermanland fortsatte vi vår tvådagarsresa mot Västerbotten. Västerbottenspaj på Edelviks folkhögskola, besök på Burträsk mejeri, mat och rundvandring på Svansele vildmarkscenter med 600 uppstoppade djur, besök på utsiktsplats vid Northvolt, övernattning på Stadshotellet i Skellefteå, besök och vandring i Bonnstan, besök på ostlagret i Ånäset, middag på Levar hotell i Nordmaling. En mycket bra resa med suveräna guider och kanonkörning av Anders från Bybergs.

Äldregalan i Örnsköldsvik 11 maj 2022

Aktiva Seniorer på äldregalan i Övik

36 Aktiva Seniorer åkte med Bybergs till äldregalan i Hägglunds arena i Örnsköldsvik. God mat på våning 4, suverän underhållning av bl a Jacke Sjödin, David Lindgren, Elisa Lindström, Pär-Åke Stockberg, Robin Hörnqvist. En mycket trevlig resa!

Bruksvandringen den 9 maj 2022

Bilder från vandringen

Idag gjorde drygt 30 Aktiva Seniorer en bruksvandring i Bollstabruk. Wiborgslunden, Udden, information av sågverkschef Magnus Vikström, masugnen, Kejsarstan, mosaiken från färghandeln, fika. Suverän guide var vår medlem Lars Sjödin.

Våravslutning för studiecirkel 4 maj

Bertil berättar om Väjaloppet

I onsdags 4 maj hade vi våravslutning på vår cirkel ”Idrottsminnen och autografer”. Vi har varit 13 stycken inklusive vår ledare Bertil som 5 gånger samlats för att prata idrottsminnen. Det har varit en mycket trevlig cirkel. Mycket bra upplägg med olika teman t ex smeknamn, olika arenor, autografer, Väjaloppet och så deltagarnas egna upplevelser. Bertil uppvaktades för sitt fina arbete med boken ”101 idrottslegender”, Kramkort och Ingemar Johanssons autograf. Allt i samarbete med Vuxenskolan.

Bokcirkel 12 maj 2022 kl 13.00

Det blir bokcirkel för båda grupperna närmare bestämt torsdagen den 12 maj kl 13.00 i Vuxenskolans lokaler vid torget i Kramfors. Ta med boken Silvervägen! Ta med egen fika!

Ledare Doris Jonsson

Månadsträff den 11 april 2022

Idag samlades 90 Aktiva Seniorer på församlingsgården i Kramfors. Caroline från Kramfors Handel, Ann och Ulla från biblioteket, Magdalena och Jörgen från Kramfors Bokhandel berättade om respektive verksamhet. Så följde gympa med Christina och Ingalill, fika, information och lotteridragning. En mycket trevlig eftermiddag.

Grattis Sandra

Sandra med guldmedaljen

Aktiva Seniorer säger stort GRATTIS till Sandra. Hon gjorde en enorm prestation som klarade den stora press hon haft på sig. Vi säger också GRATTIS till vår medlem Sandras mormor Eva.

Information om majresorna

Ingalill informerade igår på föreningsstämman om majresorna. Här kommer den information hon gav.

1/ Resan till Ostriket
Vi har 48 platser och listan är full + 1 reserv. Eftersom resan är nästan 3 månader framåt i tiden så kan mycket hända. Därför … är ni intresserade så anmäl ert intresse så sätter Ingalill upp er på reservlistan.

2/ Äldregalan i Övik
Vi är nu över 30 stycken men det finns några platser kvar så …. anmäl er om ni är intresserade.

För att deltaga i resorna krävs medlemskap i föreningen.

Program våren 2022

Vårens program är klart. Finns under Program i menyn,

Studiecirklar

Efter årsskiftet drar vi igång några studiecirklar och gemensamma bowlingen för våra medlemmar. Det är alltså dags att anmäla sig. Eftersom redovisningssystemet till Vuxenskolan numera är ”digitaliserat” måste ni anmäla er på så sätt att ni uppger namn, e-postadress, mobilnummer samt personnummer. OCH… ni anmäler direkt till den som håller i cirkeln – se fil ni som medlem fått med e-post eller filen nedan ”Studiecirklar våren 2022”.

Alla våra studiecirklar sker i samarbete med Vuxenskolan.

Övrig information

Bowlingen har öppnat. Du kan boka tid på http://restauranglat.se om du vill spela själv.