Referat från månadsträff den 20 september 2021

Oskar Nord

Måndagen den 20 september hälsades 85 Aktiva Seniorer välkomna av ordf. Bertil Wiklund och särskilt 3 nya medlemmar. Han lämnade raskt över ordet till Oskar Nord, chefredaktör på Tidningen Ångermanland och allehanda.se.
Oskar tillträdde 2019 när tidningen köptes upp av Bonniers, han har varit journalist sedan 2007,då på Sundsvalls tidning och mittmedia.se.
Nya Norrland och Västernorrlands Allehanda bildade tillsammans.TÅ år 2000, gick sedan ihop 2006 med Örnsköldsviks Allehanda och 2015 med Sundsvalls Tidning. Syftet var att få ekonomin att gå ihop. TÅ har idag en stabil upplaga, ökar i år och har en stark tillväxt digitalt. TÅ har tre reportrar i Sollefteå, två i Kramfors och tre i Härnösand.
Tidigare var annonsintäkterna stora men idag står läsarna för intäkterna, bara 20% är annonser. Papperstidningen har 8.800 prenumeranter och 3.500 digitala. Tidningens uppdrag är att i huvudsak att granska makten, skildra vår samtid och vara en del av vårt område. Tidningens utmaning nu är att stärka varumärket TÅ och att nå unga läsare.
Ordf Bertil tackade Oskar med en sedvanlig honungsburk och efter det pausgympa med Birgit.
Därefter var det dags för kaffe, macka och kaka samt lottdragning.
Nästa gång vi ses får vi lyssna till släktforskare Peter Sjölund.