Referat från från utflykt till Lill-Gälingen 2 oktober 2023

Den 2 oktober var vi ett gäng Aktiva seniorer som besökte Lill-Gälingen, ett berg vid Storsjöns camping. Sven Sjölander har byggt den sista delen av vägen själv för att hedra sin dotter Nina som hade ett funktionshinder. Hennes dröm var en vacker utsiktsplats med utsikt över Högakusten tillgänglig för alla. Hon fick inte uppleva detta men hennes pappa gjorde drömmen till verklighet. Därav kan vi nu köra på ”Ninavägen” upp som tillgänglighetsanpassad och bilar, t o m bussar kan köra ända upp till toppen. Väl där finns breda gångar som funkar för rullstolar, rullatorer och barnvagnar. Här finns parkering, rastplats med vindskydd och sittplatser, även grillplats och torrtoa. Platsen har blivit ett populärt utflyktsmål i Högakusten och är numera tillgänglig dygnet runt, vilket har bidragit till att fotografer m.fl. söker sig hit nattetid.

Ordf. Bertil tackade Sven för intressant info och därefter smakade den medhavda matsäcken utsökt.