Referat från månadsträffen den 20 mars 2023

Cissi Jakobsson

På medlemsmötet den 20 mars samlades 125 Aktiva seniorer för att lyssna till Cissi Jacobsson. Ordförande Bertil Wiklund började med att hälsa alla välkomna och särskilt två nya medlemmar. Därefter lämnade han över ord och ton till dagens gäst Cissi Jacobsson, ” Den sjungande reseledaren”. Hon berättade att hon direkt efter gymnasiet åkte till Italien och när hon kom hem började hon läsa italienska. Tillbaka i Italien igen arbetade hon som barnflicka och även på olika vingårdar. Cissi sjöng och berättade med stor inlevelse om sina resor till Italien. Hon tog oss med till Garfagnanadadalen, en historisk och geografisk region i centrala Italien, en del av provinsen Lucca i Toscana. Vi fick se vackra bilder från bl.a. Monte Pisano. Ponte del Diavolo, Castelvecchio och den medeltida byn Barga. Hon berättade också att på Internationella kvinnodagen ges en Mimosakvist till alla kvinnor som firas för deras insats under andra världskriget. Att Cissi har en stor passion för Italien går inte att ta miste på. Efter sång på italienska, fiolspel och varma applåder, tackade Bertil med sedvanlig honungsburk.

Därefter var det dags för pausgympa med Birgit innan vi fick kaffe och goda mackor.

Information om kommande resor och aktiviteter av styrelsen samt lottdragning med glada vinnare.

Den 24 april får vi göra en ny bekantskap, underhållning med BEA, musik och komik.