Referat från månadsträffen den 14 november 2022

Robin Hörnkvist

Fullt hus när Robin Hörnkvist från Husum gästade Aktiva Seniorer i Kramfors. Ordf. Bertil Wiklund välkomnade drygt 100 medlemmar till Församlingsgården den 14 november och lämnade raskt över ord och ton till Robin. Han växte upp i Grundsunda, Norrflärke och säger att han alltid varit en showman. Redan som 6-7 åring körde han shower för sin syster i blågrön paljettkjol och klackeskor. Han berättade många roliga episoder om och med sin morfar och farmor som han säger har påverkat hans liv en hel del. Vi fick lyssna till allt från Rockabilly, Cornelis Vreeswijk, Elvis och Tommy Körberg.

Idag driver Robin sitt eget eventbolag ”Scenklart”, vars affärsidé som han säger är att sprida glädje och det har han i så fall gjort med besked, raden av större evenemang sedan 2014 har blivit lång. Redan som 17-åring arrangerade han sin första Äldregala, den populära tillställningen i Övik vars målgrupp är seniorer. Dess tillkomst ger han sina egna mor- och farföräldrar erkännande för. Efter ”Stad i ljus” och ”Anthem” fick Robin stående ovationer som följdes av ett extra nummer. Birgit tog vid med pausgympa och därefter serverades kaffe och smörgås. Information av styrelsen och sedan lottdragning. En fin eftermiddag som lyste upp novembermörkret.