Referat från månadsträffen den 19 september 2022

Bilder från månadsträffen 19 september 2022

Måndag den 19 september träffades drygt 100 medlemmar från Aktiva Seniorer på Mariatorget i Kramfors. Dagens föredrag hölls av Lennart Sundvall, känd radioprofil.

Han började med att berätta om sin bakgrund, född i Nordingrå, bodde en period i Träsk, men hamnade så småningom i Örnsköldsvik och framförallt Sidensjö där han bor. Första pryoperioden gjorde han på den lokala tidningen men rätt snart hamnade han på radion. Valet stod mellan att bli lärare eller journalist och vi vet ju hur det blev.

Att han har ett stort idrottsintresse vet vi och han berättade bland annat om det allra första radioreferatet som han fick göra med Tommy Sandlin efter Modos SM-guld 1979. Sen blev det blandade reflektioner från de 35 åren med Vi i femman. Det som ändå gjorde mest intryck var nog de möten och de intervjuer han hade gjort med ”vanligt folk”. Intervjun med Anders Eriksson från Resele när denne hade kört genom isen med traktorn, var en dråplig historia som lockade till många skratt. En annan häftig historia var den med Bengt Eriksson från Junsele som arbetade på Junsele djurpark och hamnade i gapet på en tiger. Lennart har också haft ett stort intresse för trav, och för många år sedan tippade han en rad som gav en stor vinst (2 miljoner), dock inte till honom själv då han inte lämnat in nån egen rad.

Lennart avslutade med att berätta om sitt engagemang för barn och ungdomar i Sidensjö och även om när han var huvudansvarig för länets insamling till Världens barn år 2016. En insamling som avslutades med en stor och välbesökt konsert i Nordingrå kyrka.

När Lennart Sundvall avslutat sitt föredrag blev det gympa med Birgit, fika, lite information från styrelsen samt lottdragning. Ännu en trevlig dag med Aktiva seniorer.